Home

Achtergrond 163 x bekeken

Goede handel bij hogere aanvoer Bunnik

De handel in slachtkoeien ging op de eerste marktdag van het nieuwe jaar goed van start.

Bij een behoorlijk hogere aanvoer dan vorige week werden de dieren goed verkocht en bleven de prijzen gelijk.

De meeste runderslachterijen waren vandaag goed aan de markt. Iedereen begon weer volop te slachten na een toch iets rustiger laatste week van het jaar. Daarbij lijkt de vraag naar rundvlees nog altijd relatief goed te blijven. Dat heeft zo zijn effect op de inkoopprijzen.

De prijzen voor slachtvee zijn momenteel zo’n tien cent hoger dan vorig jaar rond dezelfde tijd.
Een jaar geleden werden de slachtkoeienprijzen echter gedrukt door de hoge afvoer van vee net voor de jaarwisseling. Dit in verband met het verdwijnen van de slachtpremie. Dit jaar verloopt het aantal slachtingen volgens een normaler patroon.

Prognose: stabiele prijzen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.