Home

Achtergrond

Goed lopende export blijft tarweprijs ondersteunen

De tarwenotering op de termijnmarkt in Parijs klimt naar € 260. In Chicago steeg de tarweprijs boven 8 dollar per bushel (€ 218 per ton).

Op de fysieke markt doet voertarwe franco € 244 per ton. Er is weinig vraag vanwege de hoge prijzen. Veehouders vragen zich af of ze minder dieren moeten opzetten vanwege de lage vleesprijzen en de hoge graanprijzen.

Zolang de export vanuit de EU echter goed loopt, blijft de tarweprijs op peil. Pas als meer zekerheid ontstaat over de nieuwe oogst, kan de prijs veranderen. De eerste prognoses voor de nieuwe oogst op het noordelijk halfrond zijn aan de pessimistische kant. Maar een goed groeiseizoen kan de balans snel doen omslaan.

Prognose: prijs stijgt licht

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.