Home

Achtergrond 240 x bekeken 3 reacties

Crisisstemming in Nederlandse varkenssector

De prijsval van 23 cent in Duitsland afgelopen vrijdag heeft voor een diepe crisisstemming in de Nederlandse varkenshouderij gezorgd.

De NVV, de Utrechtse beurscommissie en ook Vion hebben geen notering uitgebracht. Er is sprake van grote verwarring. Veel zal afhangen van het crisisoverleg dat vanavond heeft plaatsgevonden. Vooral op de supermarkten wordt een beroep gedaan om hun verantwoordelijkheid te nemen en Nederlands varkensvlees in de schappen te leggen.

Vion meldt dat Albert Heijn een open oor heeft voor de problematiek. Ook slachterij van Rooi Meat meldt er in te slagen vlees tegen de zelfde prijs als vorige week af te zetten bij Nederlandse supermarkten. Het gaat om druppels op de gloeiende plaat. Op de Europese exportmarkten wordt gehandeld op de Duitse notering.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De nederlandse varkens worden toch op zo vele manieren gecontroleerd op ziektes en we moeten alles altijd bij houden welke medicijnen we gebruilken.dan moet er toch wel een papier
  bij te krijgen zijn dat het vlees naar het buiten land kan. wat zegt mij dan de Ikb en al die ander controles.

 • no-profile-image

  zeug

  Het is al jaren zo dat als er iets mis gaat bv in dit geval dioxine in veevoer, dat de dierhouders en hun gezinnen hier een slachtofferrol spelen.
  Dit kan en mag niet zo zijn.
  Hetzelfde is in het verleden al tig-maal gebeurd,
  en wel (mond en klauwzeer) (de pest) en nu voor de tweede keer dioxine.
  De inkomsten van een boer kelderen,terwijl zij daar geen enkel grip op hebben.

  De boer is de zwakste schakel

 • no-profile-image

  @ big en zeug. WAAR LIGT DE VERANRWOORDING INDEZE.
  bij de big , bij de zeug ( het individu dus) bij de AID , bij de IKB, bij het produktschap, bij de overheid. Ieder kijkt elkaar aan en verwijst naar elkaar. De AID stelde het ook zo richting mij. Vertel eens welke verantwoording de sector heeft. Als er misstanden zijn in de sector, en ze glibberen door de controle, wil niet zeggen dat het voedsel veilig is. Ondanks alle controlesystemen die er zijn,zijn er nog steeds grote vragen indeze die ik niet kon beantwoorden indeze. Ook de AID zelf kon mij geen antwoord geven waarom er gewerkt wordt met laboratoria die geen accredatie hebben en waaarom er positieve monsters verdwijnen danwel vernietigd worden.
  Ik heb mijn werk gedaan door ze naar dat lab, te brengen en dan heb ik ook geen verantwoordig meer aldus de AID. Hij ontkende deze praktijken dus niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.