Home

Achtergrond

Blanke kalveren duurder door krapper aanbod

De afzet van blanke vleeskalveren loopt beter door een krap aanbod.

Kalverslachterijen hebben voor de feestdagen erg veel dieren verwerkt. Zodoende komen deze week veel minder beesten op de markt. Die brengen 7 cent per kilo meer op dan vorige week. Goede zwartbonte blanke kalveren noteren daarmee € 5,00 tot € 5,10 per kilo geslacht gewicht. Die prijs ligt 20 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

De opbrengst van oude rosévleeskalveren daalt met 18 cent naar € 3,27 tot € 3,32 per kilo, omdat de prijzen van het vlees van de dieren in Portugal flink onder druk staat. Jonge rosévleeskalveren noteren 5 cent lager met € 3,60 tot € 3,65 per kilo.

Prognose: Prijzen blanke vleeskalveren stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.