Home

Achtergrond

Bierbostel goedkoper maar blijft aan de prijs

De prijzen voor bierbostel zijn verlaagd. Naar verwachting blijft het aanbod de komende weken normaal.

Mogelijk dat de prijzen nog wat dalen, maar een grote stijging van het aanbod wordt pas richting de zomerperiode verwacht. Voorraden bij veehouders zijn vanwege de hoge prijzen beperkt. Dat zou een verdere prijsdaling kunnen tegenwerken.

Tarwegistconcentraat is duurder geworden. Het aanbod lijkt simpelweg beperkt.
Aardappelvezels zijn met 33 euro per ton flink aan de prijs. Mogelijk dat er richting het einde van de campagne in februari nog een prijsverhoging overheen komt. De perspulpcampagne is inmiddels voorbij. Erwtenvezels zijn beschikbaar. Prijzen liggen rond de 47 euro per ton bij 23 procent drogestof.

Veel veehouders maken momenteel de balans op. Hoeveel melk kan er nog worden geproduceerd binnen het quotum en wat is de beschikbare voervoorraad. De verwachting is dat er nog wel wat voer moet worden aangekocht. Dat zou betekenen dat de absolute prijzen komende weken nog op een hoog niveau blijven staan. Hogere energie- en eiwittoeslag-prijzen maken de aankoop van enkelvoudige krachtvoeders mogelijk toch weer interessanter. Binnenkort worden de nieuwe voederwaardeprijzen weer bekend gemaakt.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.