Home

Achtergrond

met foto's enzo

De Vlinderstichting en Nivon Natuurvrienden vragen wandelaars dat komend weekeinde te doen, tijdens het derde zogenoemde vlinderwandelweekend.


De Vlinderstichting en Nivon Natuurvrienden vragen wandelaars dat komend weekeinde te doen, tijdens het derde zogenoemde vlinderwandelweekend.

De Vlinderstichting en Nivon Natuurvrienden hopen dat net als vorig jaar alle etappes van het wandeltraject worden gelopen. De route van het Pieterpad loopt over ongeveer 480 kilometer van Pieterburen (Groningen) naar de Sint Pietersberg (Zuid-Limburg).

Doel van de telling is een goed beeld te krijgen van de vlinderstand in Nederland. Vorig jaar telden een kleine vierhonderd wandelaars zo’n vierduizend vlinders. Het vaakst gezien werd toen het klein koolwitje.

De Vlinderstichting en Nivon Natuurvrienden vragen wandelaars dat komend weekeinde te doen, tijdens het derde zogenoemde vlinderwandelweekend.

De Vlinderstichting en Nivon Natuurvrienden hopen dat net als vorig jaar alle etappes van het wandeltraject worden gelopen. De route van het Pieterpad loopt over ongeveer 480 kilometer van Pieterburen (Groningen) naar de Sint Pietersberg (Zuid-Limburg).

Doel van de telling is een goed beeld te krijgen van de vlinderstand in Nederland. Vorig jaar telden een kleine vierhonderd wandelaars zo’n vierduizend vlinders. Het vaakst gezien werd toen het klein koolwitje.

Foto

Jeffrie Reijnen

Of registreer je om te kunnen reageren.