Home

Achtergrond 220 x bekeken

Zorgverzekering duurder in 2011

De premie voor de zorgverzekering komt in 2011 gemiddeld rond 1211 euro te liggen.

Dat is ruim honderd euro hoger dan in 2010, zo blijkt vandaag uit de begrotingsstukken van het ministerie van VWS.

Het gaat om een raming van VWS, want de zorgverzekeraars stellen zelf hun premie vast. De premie die ervoor zorgt dat mensen bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of medicijnen krijgen vergoed, gaat omhoog omdat de kosten voor de zorg sterk stijgen.

In de begroting voor 2011 wordt ook aangekondigd dat per 2012 het verplicht eigen risico voor verzekerden met 40 euro extra wordt verhoogd. De maatregel moet 260 miljoen euro per jaar opleveren. Het eigen risico stijgt in 2011 (5 euro) mee met de inflatie tot 170 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.