Home

Achtergrond

'Zonnatura zet aardbeien oneigenlijk in de markt'

Zonnatura, een merk van Wessanen, beweert in een radiocommercial dat niet-biologisch aardbeien het schaamrood op de kaken hebben omdat ze bespoten zijn.

Het GroentenFruit Bureau en het Productschap Tuinbouw overwegen een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie. Volgens het GroentenFruit Bureau en het productschap wordt ten onrechte de indruk gewekt dat niet-biologisch geteelde aardbeien slechter zouden zijn. Bovendien wordt geappelleerd aan angstgevoelens. Volgens de Voedsel en Warenautoriteit is de suggestie dat biologische voeding gezonder is, niet op feiten gestoeld.

Volgens het Productschap Tuinbouw worden gewasbeschermingsmiddelen alleen toegelaten na een strenge beoordelingsprocedure waarbij de veiligheid centraal staat. Bij het vaststellen van de gebruiksnormen is bovendien rekening gehouden met een langdurige en hoge consumptie van aardbeien.

De Reclame Code Commissie veroordeelde Zonnatura eerder voor valse reclame over brood. In een commercial wekte het bedrijf ten onrechte de indruk dat het brood "gistversnellers" en conserveringsmiddel bevat.

Of registreer je om te kunnen reageren.