Home

Achtergrond 273 x bekeken

Zoektocht naar Willeke Dost hervat

De zoektocht naar het lichaam van Willeke dost, achter de boerderij van haar pleegouders in het Drentse Koekange, is maandag hervat.

Dit meldt het Openbaar Ministerie in Assen. Er wordt gezocht in een weiland dat tot halverwege de jaren negentig dienst deed als vuilstort. Het weiland wordt afgegraven, waarna forensisch archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut en speurhonden aan de slag kunnen. Ook maken de onderzoekers gebruik van een grondradar. Het gaat om een stuk grond van circa 100 bij 300 meter. Het onderzoek duurt de hele week. Het weiland is afgezet.

Willeke Dost verdween in 1992 spoorloos. Zij was toen vijftien jaar. Vorig jaar werd de zaak opnieuw onderzocht. Als gevolg daarvan werden eerder dit jaar de pleegmoeder en de pleegbroer aangehouden. Ze zouden tegenstrijdige verklaringen over de verdwijning van Willeke hebben afgelegd. Justitie startte daarop, zonder resultaat, een grootschalig onderzoek in en rond de boerderij van de familie. Het maandag gestarte onderzoek is de laatste concrete zoektocht rond de boerderij van de pleegouders.

Het terrein dat nu wordt onderzocht werd gebruikt als stortplaats door dorpsbewoners. Volgens een woordvoerder van justitie ligt er hoofdzakelijk puin, vuilnis en textiel. Bodemonderzoek heeft uitgewezen dat de grond niet vervuild is door afval en dat graafwerkzaamheden er goed mogelijk zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.