Home

Achtergrond

Zestien Italiaanse kwekers met nieuwe Fiore Giusto certificaat

Zestien bloemenkwekers uit de regio Liguria in het westen van Italië zijn gecertificeerd op basis van het nieuwe Fiore Giusto schema.

Vanaf juli zijn zij deelnemer aan het programma van Fair Flowers Fair Plants uit Honselersdijk. Zij voldoen aan de eisen voor de certificering van Fiore Giusto, dat begin 2009 door het internationale consumentenlabel Fair Flowers Fair Plants (FFFP) werd goedgekeurd als toelaatbaar schema voor deelname aan het programma van Fair Flowers Fair Plants.

De belangstelling van Italiaanse kwekers is groot. 25 producenten zijn in afwachting van de in de komende weken te houden audits voor certificering. De 16 Italiaanse kwekers kunnen vanaf nu hun producten aanbieden onder het label van FFFP.

Na de spoedig verwachte afronding van de beoordeling van de milieustandaard op de bedrijven zal aan de kwekerijen de volledig geaccepteerde status kunnen worden toegekend. Tot dan kunnen zij hun producten in binnen- en buitenland voorwaardelijk aanbieden als FFP producten.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.