Home

Achtergrond

Wisselend succes biobrandstof Rotterdam

De groots aangekondigde plannen voor biobrandstof in Rotterdam blijken twee jaar later in hoge mate hun vruchten af te werpen.

Het gemeentelijk wagenpark in de havenstad bestaat voor meer dan 75 procent uit 'groene' auto's en inmiddels kan bij zeven benzinepompen in de stad biobrandstof worden getankt. De ,,groene slag'' bij de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) is vooralsnog uitgebleven.

Dat bleek woensdag uit een rondgang langs de betrokken partijen. Twee jaar geleden sprak het Rotterdam Climate Initiative (RCI) onder meer af dat de RTC binnen drie tot vier jaar 390 van de zevenhonderd taxi's zou vervangen door voertuigen op biobenzine of brandstof. De gemeente zou dit jaar 1200 schone auto's in haar eigen wagenpark hebben en er zouden tien biobenzinepompen geopend zijn.

De laatste twee doelstellingen zijn nagenoeg gehaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.