Home

Achtergrond

Wilders: helft minder instroom allochtonen

Volgens PVV-leider Geert Wilders zullen de maatregelen die het kabinet van VVD en CDA gaat nemen, ertoe leiden dat de instroom van niet-westerse allochtonen met de helft vermindert.

In het regeerakkoord is, zonder een percentage te noemen, sprake van een "zeer substantiële daling''. Het kabinet gaat het voor mensen die naar Nederland zijn gekomen, lastiger maken om een gezin te stichten of gezinsleden hierheen te halen. Gezinsmigranten krijgen minder snel een eigen verblijfsvergunning, moeten een dak boven het hoofd hebben en zijn verzekerd voor ziektekosten. De leges gaat omhoog en de exameneisen voor inburgeringsexamens in het buitenland worden scherper.

De partner die naar Nederland komt, mag niet jonger zijn dan 24 jaar. Nu is dat 21 jaar. Mensen die een huwelijkspartner uit het buitenland willen halen, moeten ten minste 120 procent van het minimumloon verdienen. Dit was al zo, maar het Europees Hof van Justitie haalde daar eerder dit jaar een streep doorheen.

Gezinsleden die naar Nederland komen, moeten een toets gaan doen waaruit blijkt dat hun band met dit land groter is dan met andere landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.