Home

Achtergrond

Wilders haalt link naar Van Gogh-shirts weg

Geert Wilders heeft op zijn website de link verwijderd naar een webshop die T-shirts aanbiedt met de beeltenis van de vermoorde cineast Theo van Gogh daarop.

Dat heeft de PVV-voorman bekendgemaakt. Op de site van de organisatie Support Geert Wilders zijn diverse kledingstukken te koop. De collectie bevat onder meer een T-shirt met de beeltenis van Theo van Gogh en de tekst If I told you the truth about Islam, they'd have to kill me. De opbrengst van de verkoop van de shirts gaat volgens de website naar de verdediging van Geert Wilders in het proces dat het Openbaar Ministerie tegen hem voert.

De Volkskrant meldde maandagochtend dat de familie van de in 2004 vermoorde filmmaker en columnist ,,geschokt'' was over het shirt en het ,,verwerpelijk te vinden dat Van Gogh wordt gebruikt voor de campagne van Wilders''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.