Home

Achtergrond 219 x bekeken 4 reacties

Wereldwijde honger neemt af

Het aantal ondervoede mensen is wereldwijd met bijna 10 procent gedaald.

Dat maakte de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties dinsdag bekend. Volgens de FAO is het voor het eerst sinds 1995 dat minder mensen hongerlijden dan in het jaar daarvoor. Leden vorig jaar nog 1.023 miljard mensen honger, in 2010 zijn dat er 925 miljoen. De organisatie benadrukt dat ,,het aantal ondervoede mensen wereldwijd nog steeds van onacceptabele omvang is''.

Ondanks de afname van structurele ondervoeding blijft honger een heet hangijzer. Begin september braken in Mozambique nog rellen uit vanwege hoge broodprijzen en stuwde de extreme droogte in Rusland de graanprijzen omhoog.

De afname is voor een groot deel te danken aan een gunstig economisch klimaat in ontwikkelingslanden en de daling van voedselprijzen tijdens de crisis. Nu de economie aantrekt, de graanoogst in Rusland tegenvalt en de agrarische opbrengst in landen in zuidelijk Afrika stagneert, vreest de FAO dat de voedselprijzen weer snel zullen stijgen. Het gevolg daarvan is een toename van het aantal ondervoede mensen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bioboer

  Ja ja en dan nog meer vruchtbare akkers onder water zetten of terug naar de natuur muteren tbv een elitaire natuurbovenlaag. GreenPeace stelde zelf gisteren in een uitzending dat er te weinig landbouwgrond is.... Hetzelfde GP dat voor teruggave aan de natuur is... Ik geef ze wel gelijk dat we voorzichtig moeten zijn met bioEnergie.

 • no-profile-image

  gert

  Er komen ook steeds meer Mac Donalds

 • no-profile-image

  Han

  Als ik het goed begrijp is honger de wereld uit zo gauw de boer op een financieel houtje bijt.

 • no-profile-image

  John

  Als wij in het westen geen vlees meer zouden eten, zou er zelfs helemaal geen honger meer zijn wereldwijd. Vlees is DE nr. 1 schuldige voor het wereldwijde voedselprobleem. Er is genoeg voedsel op aarde voor ALLE mensen, als iedereen maar plantaardig zou eten. Het omzetten van plantaardige eiwitten naar dierlijke eiwitten kost alleen maar voedsel. Bovendien kost het veel meer extra water.

Of registreer je om te kunnen reageren.