Home

Achtergrond 153 x bekeken 1 reactie

Wellink: geen nieuwe economische krimp

Het tempo waarin de economie van de recessie herstelt, neemt af, maar er is geen sprake van een nieuwe periode van krimp.

Dat zei de president van De Nederlandsche Bank (DNB), Nout Wellink, dinsdag bij een conferentie in Singapore. "De vooruitzichten voor de middellange termijn zijn minder uitbundig dan bij vorige recessies, maar nog steeds positief'', zei Wellink tegen de financiële nieuwsdienst Market News International.

De vraag of er kans is op een dubbele dip van de economie, is volgens de centralebankpresident vooral van statistisch belang. "Wat relevanter is, is de vraag of de onderliggende trend nog altijd positief is. Het antwoord is 'ja'. Maar is de onderliggende trend zwakker dan in het verleden na een recessie? Daarop is het antwoord ook 'ja'.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Doorstarter

    De woorden van de heer Bankeeee Wellink moet je goed lezen. Mede in het licht van de Basel III spelregels voor de banken zal de rem weer op de economische ontwikkeling komen. De afdeling afbouw klantenbestand van de banken neemt in omvang toe... de gevolgen zullen nog lang merkbaar blijven. Het is beter dat Nout Bankeeeee Wellink aftreedt en dat er iemand met guts voor in de plaats komt. In dit geval mag je de pijn niet verzachten maar de zieke delen wegsnijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.