Home

Achtergrond 231 x bekeken

Week 39: herstel markt

De afzet van kuikenvlees loopt qua volume redelijk tot goed door. Voor deze tijd van het jaar, waarin de vraag altijd wat minder is, is het marktbeeld zeker niet slecht te noemen. Vorige week was nog sprake van een dipje door het grotere aanbod, maar deze week lijkt de markt zich alweer te herstellen. Ook de media-aandacht voor ESBL heeft de markt niet wezenlijk verstoord. Uiteraard heeft het in de handel wel enige ongerustheid veroorzaakt, maar de consumptie van kip lijkt zich vooralsnog te handhaven op normale niveaus.

De verbetering in de Oost Europese vraag naar kuikenbouten lijkt zich niet echt door te zetten. Het economisch herstel in deze landen komt maar niet op gang, wat de koopkracht en dus de vraag naar kuikenbouten niet ten goede komt. De prijs van bouten is dan ook enigszins gedaald. Kuikenpoten noteren daarentegen onveranderd ten opzichte van de voorafgaande weken.

De afzet van filet verloopt redelijk goed, maar afgelopen week was sprake van een ruimer aanbod. Dit zette de prijzen van filet wat onder druk. Maar doordat de voorraden grotendeels weggewerkt zijn, zijn de perspectieven voor de afzet van filet zeker niet slecht te noemen.

De notering voor niet-contractgebonden vleeskuikens is voor komende week op hetzelfde niveau als de afgelopen week vastgesteld. Lichte vleeskuikens noteren 86 tot 88 cent per kilo. De notering voor zware vrije vleeskuikens komt uit op 83 tot 85 cent per kilo. De basiscontractprijs bedraagt al wekenlang € 0,745/kg. Ook voor volgende week geldt deze prijs. De prijsontwikkeling in Nederland wijkt af van die in België, waar de notering voor komende week 3 cent lager is vastgesteld.

(Bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.