Home

Achtergrond 178 x bekeken

Week 38: slap marktbeeld met lagere prijzen

De eiermarkt vertoont hetzelfde beeld als vorige week. De bestellingen zijn niet al te groot, wat past bij deze tijd van het jaar. Het aanbod van vooral scharreleieren is ten opzichte van de vraag wat groter geworden, wat druk geeft op de prijzen. Verwacht wordt dat de markt in oktober een omslag zal kennen naar meer vraag en hogere prijzen.

De industrie heeft nog steeds vrij veel voorraad en is om deze reden terughoudend bij het plaatsen van bestellingen. En bij de orders, die wel geplaatst worden, oefent de industrie druk uit op de pakstations om de prijzen te verlagen. Door het ruimere aanbod van kooi- en scharreleieren moeten de leveranciers hier ook deels gehoor aan geven. De situatie in de markt van vrije uitloop en biologische eieren is veel evenwichtiger. Het aanbod is in deze segmenten meer in lijn met de vraag.

Na het einde van de Ramadan is de consumptie in het Midden Oosten weliswaar weer wat groter geworden, maar dit leidt vooralsnog niet tot een veel grotere vraag vanuit deze landen naar Europese eieren. Europese exporteurs ondervinden namelijk sterke (prijs)concurrentie van andere aanbieders zoals India.

Al met al blijft het marktbeeld vrij slap met lagere prijzen tot gevolg.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.