Home

Achtergrond 227 x bekeken

Website voor life science park Oss

Een werkgroep die onderzoek doet naar de haalbaarheid van een life science en businesspark in Oss, heeft dinsdag een website geopend waar mensen plannen en ideeën kunnen indienen.

Alle levensvatbare voorstellen worden verwerkt in een businessplan om hoogwaardige werkgelegenheid en kennis voor de Brabantse regio te behouden. Dat heeft een woordvoerster van de werkgroep dinsdag laten weten.

Eerder deze zomer besloot de Amerikaanse farmaciegigant Merck, die in Europa onder de naam MSD opereert, de onderzoeksafdeling in Nederland naar de Verenigde Staten te verplaatsen. Daardoor dreigen 2175 veelal hoogopgeleide medewerkers van het voormalige Organon op straat te belanden. De sluiting van de Nederlandse vestigingen in Oss en Schaijk werd vorige week door Merck uitgesteld. De betrokken partijen krijgen nu tot 31 december de tijd om alternatieve werkgelegenheid te zoeken voor de regio.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.