Home

Achtergrond

Waterschappen blij met troonrede

De Unie van Waterschappen (UvW) is blij met de aandacht voor water in de dinsdag door de koningin uitgesproken troonrede.

De regering hecht belang aan waterveiligheid en voldoende zoet water. De Unie belooft in een reactie alle zeilen te blijven bijzetten om Nederland te beschermen tegen overstroming en een tekort aan zoet water.

UvW-voorzitter Peter Glas roept alle volksvertegenwoordigers op te investeren in een veilige en duurzame delta en mee te werken aan een vlotte invoering van de nieuwe Deltawet. ”Er moeten nieuwe veiligheidsnormen komen voor de dijken”.

De waterschappen juichen niet alleen hosanna. Ze maken zich zorgen over de aangekondigde bezuinigingen op de bestrijding van muskusratten en het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) voor volgend jaar. Dat vinden ze te vroeg. Volgens Glas kunnen de waterschappen pas in 2012 verantwoord gaan besparen. ”Zonder aanpassingen zullen door deze voorstellen de lasten voor de burger stijgen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.