Home

Achtergrond 203 x bekeken 7 reacties

Waterschade komt langzaam aan oppervlakte

Er is nog geen goede schatting te maken van de schade die afgelopen week is veroorzaakt door de overvloedige regen in het oosten van het land.

LTO Noord heeft in eerste instantie de schade aan akkerbouwgewassen geschat op tenminste 5 miljoen, maar rekent nu op veel meer. Ongeveer 700 hectare is ondergelopen.

De weerschadeverzekeringen dekken schade door overstromingen niet. LTO Noord is bereid boeren te helpen bij het indienen van een schadeclaim bij het waterschap Rijn en IJssel of de overheid. LTO Noord zelf, noch afdelingen of vakgroepen dienen zelfstandig een schadeclaim in.

Het waterschap Rijn en IJssel had tot gisteren nog geen claim ontvangen. ”De omvang van de schade is nog niet te overzien”, zegt het waterschap. Maar dat de schade voor akkerbouwbedrijven aanzienlijk is, erkent het waterschap. ”Waar mogelijk proberen wij boeren te helpen door water versneld af te voeren.”. Zo is bij de Groenlose Slinge extra afvoer voor een ondergelopen akker gemaakt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gekke henkie

  ik ook.

 • no-profile-image

  malle japie

  Doe geen moeite , je aardappels zijn toch al verrot

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Exact, ik heb ook binnen de landbouworganisatie flink op de trom geslagen, en hen geconfronteerd met de tekortkomingen van de verzekering en de voorwaarden. Ik heb het meer dan duidelijk uitgelegd met concrete voorbeelden. Echter, men bleef volhouden dat er achteraf een evaluatie zou plaatsvinden, en eventuele gebreken zouden worden verholpen. Maar ze stonden tijdens de presentatieavonden niet erg vast in de schoenen, en veel vragen bleven onbeantwoord. Voor mij staat vast dat achter de schermen sterke krachten uit alle macht proberen de boeren met een kluitje in het riet te sturen. En of de boeren murw geslagen zijn? Nee, ik denk van niet. Maar ze worden gewoon voor de gek gehouden en (bewust) verkeerd voorgelicht over de polisvoorwaarden. De pleuris breekt pas uit als het tot uitkering zou moeten komen. En als je dan denkt je rechtsbijstandverzekeraar te moeten inschakelen om je gelijk te halen, dan kan ik je vertellen dat je grote kans loopt door deze zustermaatschappij nog eens figuurlijk verzopen te worden. Dit puur om haar moedermaatschappij te beschermen. Alles ligt onder één deken. Verwacht trouwens niet te veel van het aansprakelijk stellen van de waterschappen. Onze linkse PvdA vrind Tjeenk Willink van de Raad van State ontvangt je met open armen........

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat komt er nou aan de oppervlakte, de waterschade of de polisvoorwaarden van de weersverzekering? Het Agd heeft inmiddels zoveel over de weersverzekering geschreven (en flink gepromoot) dat het welhaast een journalistieke plicht is nu uitgebreid verslag te doen over de uitwerking.
  Ik ben al eens benieuwd naar de oorzaak dat die overstromingen hebben plaatsgevonden.

 • no-profile-image

  exact

  Die polisvoorwaarden komen aan de oppervlakte, melkveehouder, en ik weet dat jij er behoorlijk tegen geageerd hebt. Toch weet ik niet wat er aan de hand is. Zijn we als boeren zo murw dat we nergens meer voor strijden, in dit geval voor een beter en rechtvaardiger verzekeringsvorm? Hier zouden we onze voormannen nodig hebben. Geen idee waar die mensen wel hele dagen mee bezig zijn. Iets wat zo klaarblijkelijk broddelwerk is hadden ze een jaar geleden al moeten afbranden. Nu zitten we met verzopen land en houden we maar twee soorten slachtoffer over: de onverzekerde boeren en de verzekerde!

 • no-profile-image

  land van onbegrensde mogelijkheden

  Alles over verzekeren kunt u ervaren dan wel kwijt op verzekeraarklachten.nl zo word men wijzer.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Die hele "recht"spraak deugt hier van geen kanten. Daarom moet iedereen die ergens tegenaan loopt doorprocederen tot in Europa!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.