Home

Achtergrond

Water verplaatst landmijnen Pakistan

Door overstromingen in Pakistan zijn landmijnen verplaatst naar gebieden die eerder als veilig waren bestempeld.

Dat heeft het Internationale Rode Kruis dinsdag gemeld. Sinds het begin van de hevige moessonregens zijn vijf mensen ernstig gewond geraakt door landmijnen in door het water getroffen gebieden.

De medische hulporganisatie heeft de afgelopen weken incidenten geregistreerd van explosies in gebieden die eerder landmijnvrij waren. In een geval raakte een vrouw een been kwijt toen ze op een landmijn stapte terwijl ze brandhout verzamelde in een gebied dat eerder veilig was. In een andere situatie waren landmijnen aangetroffen in stilstaand water en onschadelijk gemaakt door de lokale explosievenopruimingsdienst. ,,Grote explosies zijn waargenomen door mensen in voorbijstromend water'', zei Luiza Khazhgerieva van de hulporganisatie.

Het Rode Kruis heeft in een campagne de mensen opnieuw gewezen op de gevaren van landmijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.