Home

Achtergrond 15 reacties

Wakker dier intensiveert campagne ‘kiloknaller’

Stichting Wakker Dier intensiveert de campagne ‘kiloknaller’ tegen aanbiedingen voor goedkoop vlees. De stichting verwacht dat dit jaar het aantal donateurs verdrievoudigt.

“Dat betekent dat we ook drie keer zoveel campagne kunnen voeren”, zegt beleidsmedewerker Sjoerd van de Wouw.Wakker Dier kent een budget van 1 miljoen euro. Dit komt vooral uit bijdragen van donateurs en legaten. Van der Wouw verwacht dat het budget volgend jaar rond de 3 miljoen euro uitkomt.

In de campagne richt de organisatie zich vooral op supermarktketen C1000. Zij ziet deze als aanstichter van de prijzenslag in vlees. De organisatie voert op dit moment met twee biologische varkenshouders een radiocampagne. Er zullen meer spotjes komen, kondigt Van der Wouw aan. Ook een verbreding naar tv behoort tot de mogelijkheden.

Wakker Dier richtte twee weken geleden ook pijlen op de melkveehouderij. Volgens de organisatie is het vijf voor twaalf voor de Nederlandse melkveehouderij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onno

  Met zulke vrienden, ben je geen vijanden nodig...Ik geloof niet dat de prijzen in de winkels te laag zijn, ik denk dat er teveel handjes in de pot zitten op de weg van producent tot de tafel. En daar doen "jullie" nieuw verworven vrienden niets aan.

 • no-profile-image

  Kleine marge

  Bij Wakker Dier draait het om de donaties, reken maar dat de 5 fulltime krachten een flinke portie van de 3 miljoen euro incasseren. Het is gewoon marketing die ondertussen alleen resulteert in verdergaande schaalvergroting.

 • no-profile-image

  hendrik bioloog

  we zijn al te lang bezig dat we dieren als voorwerpen zien . het is goed dat wakker dier dit wil veranderen en dat is een hele goede zaak!!!!

 • no-profile-image

  Han

  Laat de varkenshouders eens een gesprek met de pelsdierhouders aangaan. Dan zullen ze horen, hoe een plan, waar in principe niemand iets op tegen kan hebben uitwerkt. Een bedrijfstak zonder enige steun en waar een goede boterham verdient wordt, is binnen 10 jaar van de kaart geveegd. Een kapitaals vernietiging die zijn sporen zal achter laten bij al die gezinnen.

 • no-profile-image

  Anti

  Mooi zo. Hoe meer donaties aan Wakker Dier hoe beter! De bio-industrie heeft lang genoeg geduurd. Het is een schande voor de mensheid dat deze praktijken door de vlees-maffia anno 2010 nog steeds plaats kunnen vinden. Dieren zijn levende wezens, maar ze worden misbruikt als DINGEN. Wakker Dier is zeer goed bezig. Hulde!

 • no-profile-image

  boerke

  We moeten opletten dat ze dieren niet als mensen gaan zien. Dan gaat het helemaal de verkeerde kant op. Ze willen ons gewoon kapot maken,en als er een voedsel tekort komt dan boeit niemand meer hoe het varken gehouden wordt als er maar eten op tafel komt!!

 • no-profile-image

  Bertus Gans

  Gaat het wel goed met je Han? Je slaat wartaal uit.......

 • no-profile-image

  Han

  @Exact. Mijn onderbuik zegt me steeds dat groepen als Wakker Dier de dierhouderij het land ja liefst de wereld uit willen hebben. Voor de actie groepen zijn alleen die dieren geoorloofd die zij leuk vinden

 • no-profile-image

  Jeroen

  @Bertus Gans heeft het niet helemaal begrepen. Supermarkten verkopen bepaalde producten zelfs onder hun kostprijs, zodat ze jou naar hun winkel krijgen en ondertussen "hopen" ze dat je dus ook de producten met extra marge pakken.

 • no-profile-image

  Han

  Jeroen bedankt voor je economische inbreng. Bertus Gans denk dat als de kiloknallers de schappen uit zijn en dezelfde prijs doen als bij de >warme< slager de boer meer krijgt voor zijn varken. Helaas NEE de retailler vangt gewoon meer voor het vlees en zal een andere klant trekker zoeken. Wakker Dier denkt dat de consumptie van door de hogere prijs vlees terug loopt als dit klopt, krijgt de boer nog minder omdat er te veel vlees is. Waar zijn we met onze dierenwelzijn verbetering door lagere prijzen? Het enige resultaat dat je kunt bedenken is dood aan de vlees productie in Nederland incl. bio vlees.

 • no-profile-image

  exact

  Zo is dat, Han. Volgens mij maak je duidelijk dat er sprake is van een machtsonevenwicht in de keten met je opmerking over de prijs en de marge. Als WD nu juist eens inzichtelijk maakte dat er geen verband bestaat tussen de boerenprijs en de winkelprijs (dit i.t.t. de suggestie die gewekt wordt dat duurder vlees beter is voor boer en dier), dan wordt misschien duidelijk dat alle boeren in een situatie werden gewrongen die door WD ongewenste grootschaligheid tot op heden noodzakelijk maakte. Nu doen ze alsof ze hand in hand met de boeren een offensief starten. Dat zou prima zijn als die zich richtte op een eerlijker verdeling van marges in de keten. Dat zou het dierenwelzijn volgens mij ten goede komen. Eerlijker prijzen mogen wat mij betreft hand in hand gaan met goede regelgeving.

 • no-profile-image

  hendrik bioloog

  ga zo door met deze aktie. zonder wakker dier blijft alles bij het oude . en het word tijd dat het met die kiloknallers afgelopen is

 • no-profile-image

  meatbal

  Er wordt steeds meer vlees gegeten dankzij wakkerdier!Hulde!

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Er moeten veel meer kiloknallers komen.
  Goeie reclame voor C1000, vooral doorgaan. Waar blijft de eerst volgende grootgrutter die het voorbeeld volgt. Laat u niet afschrikken van het Wakker dierfront.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Han

  Wat is kiloknaller? Dit zijn vleeswaren die als reclame met extra lage prijzen de klant naar de winkel trekt. Heeft dan ook niets te mken met de wijze van produceren en hoge of lage prijs voor de boer. De biologische varkenshouders die denken met steun van WD de markt te pakken, krijgen op termijn hun (varkens)vet thuis. Ja bioboeren van je vrienden moet je het hebben!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.