Home

Achtergrond 263 x bekeken 16 reacties

Wakker Dier vertoont modderpoelbeelden in supermarkt

Wakker Dier vertoont de komende twee weken in 200 supermarkten beelden van varkens in modderbaden op biologische varkensbedrijven op tv-schermen boven het vleesschap.

Met de slogan 'gratis één portie varkensgeluk' bij de aankoop van biologisch vlees wijst Wakker Dier op het welzijn van biologische varkens. De actie past ook in de kiloknallerscampagne van Wakker Dier waarbij de actiegroep wijst op de in zijn ogen veel te lage prijzen voor gangbaar varkensvlees.

De beelden worden volgens woordvoerder Sjoerd van de Wouw van Wakker Dier vertoond in supermarkten van verschillen de ketens. Het zou gaan om supermarkten van C1000, Golff, Jumbo, Plus, Super de Boer, Coop, Super Coop, MCD en Macro. De supermarkten beschikken over een intern tv-systeem waarop de bedrijven eigen reclameboodschappen vertonen en ook zendtijd aan derden verkopen. Wakker Dier heeft van die laatste mogelijkheid gebruik gemaakt en zendtijd gekocht.

Wakker Dier heeft de laatste twee weken het modderbad voor varkens voluit omarmd. De actiegroep heeft onderzoek laten doen naar de behoefte van varkens aan modderbaden en heeft de Mooiste modderpoelverkiezing georganiseerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gekke henkie

  lekker zo'n smeervarken. doe mij maar vlees van een schone.

 • no-profile-image

  pete

  Nu laten ze wel de mooiste beelden zien die ze kunnen vinden/maken. Anders zoeken ze de uitzonderering op de regel uit, het slechtste van het slechtste er is!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  lizette

  Heel leuk filmpje. zelfs in de sneeuw vinden ze het fantasisch.

 • no-profile-image

  Han

  Na het zien van varkens in de modde begrijp je waarom Joden en Mohammadanen een varken onrein vinden en dus niet eten. De bij de varkens liggende Wakker Dier schonen zijn hiermee ook onrein verklaard.

 • no-profile-image

  GERDA

  GEWELDIG!!!

 • no-profile-image

  Leen

  Varken in de modder, ambtenaar met pen en papier, postbode met paard en wagen, bakker met de bakfiets, maaien met de zeis en de koe weer bij de stier. We zetten de klok 100 jaar terug, goed voor de werkgelegenheid en het milieu.

 • no-profile-image

  ikke

  Het is prima dat WD iets positief wil laten zien, Maar wat ik heb gezien in de winkel waren geen vleesvarkens maar hele oude fokzeugen met een hanguier bijna slepend over de grond.Dat zijn niet de varkens die in het schap liggen(mag het toch niet hopen want dan heb je echt taai en vet vlees)Het is weer een actie van WD waar een leugen aan vast zit.Geef mij het gewone vlees van de vlees van de bioind.Daar is alles gewoon heel duidelijk en niet gelogen.

 • no-profile-image

  lizette

  wat een leuke actie!

 • no-profile-image

  Leen

  Gekte ten top! Dat de supermarkten daar aan meewerken.

 • no-profile-image

  Volkert

  Mijn modderbadvrienden redden zich nog wel even zonder mij. Wie maakt eigenlijk bezwaar tegen mijn gebrek aan uitloop?

 • no-profile-image

  gert

  Veel koeien lopen nu buiten ook in de modder,daar houden ze helemaal niet van

 • no-profile-image

  astrid de raadt

  Dit is maar een begin, de camera wordt ook gericht op de mestkuikens, kalkoenen, kalfjes, slachthuizen. En dan hoe HET ANDERS KAN. Voor een paar dubbeltjes meer!

 • no-profile-image

  fokker

  Astrid vergeet nog de paarden, de honden en de katten. Zelfs het kanariepietje en de viskom komt vroeg of laat aan de beurt.

 • no-profile-image

  hoe hypocriet

  240 biovarkens per dag worden er geslacht.
  Meer kunnen ze er niet verkopen anders is er al overproduktie.
  De grootste leverancier is er enkele weken terug al mee gestopt.
  Ha;f Nederland rond rijden met koppeltjes van 30 varkens is ook goed voor het millieu.
  Ga zo door luitjes de consument rijdt wel langs die bioboeren en kopen hun vlees liever bij de Aldi voor weinig

 • no-profile-image

  freek

  ja schattig alle varkens naar buiten de "nieuwe"natuur in. hoeveel varkens in nederland 18.000.000 ofzo laten we er 6 per hectaren doen 3.000.000 hectaren Nederland heeft 3.388.300 ha en dan gaat de dorpen, steden, industrie tereinen, wegen en spoor lijnen nog vanaf, dus even Belgie invallen die hebben 2.850.000 ha land dan zouden we ook nog 10 koeien 4 kippen en een geit kunnen houden. hier in het meest zuiderse puntje van nieuw zeeland hebben we net een pak sneeuw gehad (sneeuw storm van eens in de 50 jaar) terwijl het lammeren in volle gang is duizenden lammeren dood hoor je geen mens over klagen wel dat het korfbal stadium omver gevallen is geen mens die bij de boer gaan klagen of politieke partijen op gaan richten zoals hier het gezegde gaat "if you got live-stock you got dead stock"De koeien lopen hier ook in de winter in wind en weer buiten een stal bouwen doen niet zo raar. Ik kan het me zo voorstellen een cave men die zijn oer rund de grot binnen leid omdat de ijstijd aanbrak haha of de sabeltand tijger die cave men liet gaan omdat hij een familie had thuis.
  Als deze mensen zo graag de sector willen veranderen ga het zelf doen koop land of steek je geld bij elkaar in een venture capital fund en investeer in boerderijen zo dat ze naar jullie visie produceren kun je alles regelen en leg de consument en de boeren niet op met regels die jullie goed vinden een regel die goed zou zijn is china`s 1 kind wet

 • no-profile-image

  Neerlands Trots

  Overwegend negatieve reacties. Waarom eigenlijk? Ik vindt wel een stunt wederom van Wakker Dier. NVV wilde ook graag protesteren tegen de kiloknaller. Nu heeft WD succes en promoot biologisch vlees en is het weer niet goed. Boeren zouden ook wat creatiever moeten zijn om hun producten onder consumenten op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Of laten ze dat liever over aan VION & Friesland-Campina? Wederom goede actie van Wakker Dier! Wanneer zijn de boeren aan zet?

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.