Home

Achtergrond 209 x bekeken

WTO ziet recordgroei wereldwijde handel

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) verwacht voor dit jaar een groei van de wereldwijde handel van 13,5 procent.

De organisatie stelde gistern een eerdere groeiverwachting van 10 procent naar boven bij, nu het herstel van de handelsstromen sneller gaat dan gedacht, aldus de WTO. De groeiverwachting markeert een scherp herstel na een krimp van de wereldwijde handel in 2009 van 12,2 procent. De exporten hadden toen flink te lijden van de economische neergang. "Dit is de snelste expansie van jaar op jaar sinds de eerste metingen van de handelsstromen in 1950'', aldus de WTO.

"Deze toename van de handelsstromen geeft tevens de middelen om uit deze pijnlijke economische recessie te klimmen en kan mensen weer terug aan het werk helpen'', zei WTO-directeur-generaal Pascal Lamy.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.