Home

Achtergrond

Vroeg besteld bietenzaad goedkoper

Suiker Unie biedt de bietentelers voor het eerst de mogelijkheid in september bietenzaad te bestellen voor oogstjaar 2011 met een vroegbestelkorting van zo'n 5 procent.

De korting bedraagt afhankelijk van ras en zaadsoort 7 tot 13 euro per eenheid. De korting geldt niet voor alle rassen. Het gaat om een aantal bestaande rassen uit het assortiment 2010 van bietenzaadfirma’s KWS en Syngenta. Het bestelde bietenzaad wordt in februari of maart volgend jaar afgeleverd. Afrekening vindt normaal plaats met de voorschotbetalingen op de geleverde bieten in campagne 2011/2012.

Telers kunnen dit jaar op verschillende manieren bestellen; alles vroeg, een gedeelte vroeg of alles in december. Deze week ontvangen alle telers van Suiker Unie bericht over de mogelijkheden voor vroeg bestellen. De bestelperiode loopt tot eind september. Bestellen kan ook via het ledenportaal van Cosun/Suiker Unie.

Of registreer je om te kunnen reageren.