Home

Achtergrond

Vragen over functies Joustra

Werkgevers en werknemers willen van Productschap Tuinbouw-voorzitter Tjibbe Joustra weten hoe hij de functie van voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid gaat combineren met het voorzitterschap van het PT. Joustra is benoemd als opvolger van Pieter van Vollenhove.

Volgens FNV Bondgenoten is rekening gehouden met taken naast het voorzitterschap, maar zijn er grenzen. “Drie banen van 30 uur combineren in een week wordt lastig. Als dat de spuigaten uitloopt, moeten we het in het bestuur hierover hebben”, zegt PT-bestuurslid Gerard Roest namens FNV Bondgenoten.

Johan van Haarlem, voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) is ook benieuwd naar de invulling. “Het is een man van vele capaciteiten. De tijd zal het leren of deze functies nog te combineneren zijn.” Volgens Van Haarlem bijt de inhoud van de nieuwe onafhankelijke functie niet met zijn voorzitterschap. Ook niet als het om voedselveiligheid gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.