Home

Achtergrond 2 reacties

Vogels gevlogen na openstelling dijkwegen

De provincie Zeeland moet nog eens goed bekijken of ze de onderhoudswegen langs de dijken bij de Oosterschelde en de Westerschelde wel gaat openstellen. Dat vindt Vogelbescherming Nederland nu uit onderzoek blijkt dat openstelling slecht is voor de vogels.

Tegelijk met het versterken van de dijken langs de Wester- en Oosterschelde zijn de onverharde onderhoudswegen aan de buitenzijde van de dijk geasfalteerd. Op die manier kan onderhoud makkelijker plaatsvinden. De provincie wil deze wegen nu ook gaan gebruiken als fiets- en wandelpaden. Maar dat gaat ten koste van de vogels, aldus de Vogelbescherming vrijdag.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Er is toch een flora - en faunawet,maar die geldt vast niet voor de overheid

  • no-profile-image

    Piet

    Een vogel went vanzelf aan een fiets lijkt mij. Mensen kennis laten maken met natuur is ook wat waard.

Of registreer je om te kunnen reageren.