Home

Achtergrond 176 x bekeken

Vijftien steden houden 'autovrije' zondag

Vijftien Nederlandse steden besteden aandacht aan een 'autovrije' zondag.

Met allerlei activiteiten maken zij op feestelijke wijze promotie voor alternatieve en duurzame manieren van vervoer. Dat heeft een woordvoerder van de Europese Mobiliteitsweek zondag gemeld. Onder de steden die mee doen aan het initiatief, bevinden zich Den Haag, Rotterdam, Breda, Eindhoven en Nijmegen.

De actiedag vormt de afsluiting van de Europese Mobiliteitsweek. Door het hele land is de afgelopen week promotie gemaakt voor wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit. Vorig weekend organiseerden Utrecht, Leiden, Maastricht en Assen al een 'autovrije' zondag.

In België blijft zondag in 32 gemeenten de auto aan de kant staan. Het gaat onder meer om Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Mechelen. Veel gemeenten organiseren activiteiten, zoals huifkartochten en kinderspelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.