Home

Achtergrond 178 x bekeken

Vijf miljard voor politie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken geeft volgend jaar weer verreweg het meeste geld uit aan de politie: 5 van de 6 miljard die het departement op zijn begroting heeft.

Er komen komend jaar ook duizend mensen extra bij: 500 wijkagenten en 500 forensisch assistenten. De laatste groep assisteert bij politie- en justitie-onderzoek. Veertig gemeenten krijgen ook extra geld om overlast en verloeding het hoofd te bieden.

In 2011 wordt ook een begin gemaakt met het vormen van een Politiedienstencentrum, waarin salarisadministratie, ict, inkoop en beheer van gebouwen worden gebundeld. Samen is namelijk goedkoper dan ieder voor zich. Het Politiedienstencentrum heeft niets te maken met plannen van een komend kabinet over, bijvoorbeeld, een eventuele nationale politie.

De verbeteringen aan (de dekking van) het veelbesproken digitale communicatienetwerk voor politie, brandweer, ambulance en Koninklijke Marechaussee worden voortgezet.

Binnenlandse Zaken wil verder dat eind 2011 het aantal rijksambtenaren met 12.800 arbeidsplaatsen is verminderd ten opzichte van vijf jaar daarvoor .

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.