Home

Achtergrond 196 x bekeken

Vijf hectare Midden-Delfland 'opgeruimd'

Het Rijk, de provincie Zuid-Holland en de gemeente hebben samen 11 miljoen euro ter beschikking gesteld voor het opruimen van 50 hectare verspreid liggend glas.

In de gemeente Midden-Delfland wordt op korte termijn de eerste vijf hectare verspreid liggend glas door de overheden opgeruimd. De gronden worden omgezet in grasland waar een melkveehouder zijn koeien laat grazen. Volgens de provincie belemmeren veel kassen in de gemeente het "open agrarische oer-Hollandse cultuurlandschap." Een deel van de kassen zal echter ook wijken voor het verlengen van de snelweg A4.

De tuinders wordt de mogelijkheid geboden elders een nieuw bedrijf te beginnen. Midden-Delfland maakt onderdeel uit van het Hof van Delfland, waarbinnen 16 gemeenten samenwerken oude kassen die niet meer kunnen worden uitgebreid te saneren.

Of registreer je om te kunnen reageren.