Home

Achtergrond 387 x bekeken 10 reacties

Vietnam wil nog een FrieslandCampinafabriek

De Vietnamese overheid heeft FrieslandCampina gevraagd nog een zuivelfabriek in het land te bouwen. Het zou gaan om een fabriek in Centraal Vietnam. Dat meldt de Saigon Times.

FrieslandCampina heeft al twee fabrieken in de provincies Binh Duong en Ha Nam. Onlangs is besloten een kleine 9 miljoen euro te investeren in uitbreiding van de productiecapaciteit in Binh Duong.
Het is volgens een woordvoerder van FrieslandCampina nog te vroeg om op de vraag van de Vietnamese president Nguyen Minh Triet in te gaan, maar nog een fabriek zou op zich passen in de groeistrategie van het bedrijf. ”Onze activiteiten in Vietnam zijn tot nu toe succesvol. Een van onze strategische doelstellingen is het realiseren van groei in de verkoop van consumentenproducten in Azië.”
De investering van 8,8 miljoen euro in uitbreiding van de productiecapaciteit in Binh Duong Vietnam is volgens FrieslandCampina nodig om aan de toenemende vraag naar zuivelproducten onder de merken Dutch Lady, Yomost en Friso te kunnen voldoen. FrieslandCampina denkt dat de uitbreiding eind 2012 volledig gerealiseerd is. ”Het feit dat we deze groei zo snel willen realiseren geeft aan hoe belangrijk deze markt voor ons is”, vertelt de woordvoerder. In Vietnam wordt zowel melkpoeder als lokaal geproduceerde melk verwerkt. De ontmoeting met de president van Vietnam maakte deel uit van een werkbezoek van het bestuur en de Raad van Commisarissen van FrieslandCampina aan Vietnam.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nederlander

  Hamstra moet eens verder kijken dan zijn neus lang is.
  Zie je niet wat bij Organon is gebeurd?
  Zie je niet dat er in Nederland de laatste jaren een uitverkoop van bedrijven aan de gang was?
  Wees toch blij en trots!
  Er wordt gevochten voor het bestaansrecht voor onze boeren!

 • no-profile-image

  boerin achterhoek

  Wat een kortzichtigheid! Natuurlijk wordt plaatselijke melk gebruikt voor de fabrieken in Vietnam. Het zou toch gekkenwerk zijn om nederlandse melk daar naar toe te vervoeren. (Duurzaamheid staat hoog in het vaandel) .
  Je moet bedenken dat de winstgevende fabrieken daar een verlengstuk zijn van je eigen boerenbedrijf. Als op die manier de prestatietoeslag hoger wordt, is dat toch ook inkomen. Dat is mooi meegenomen en je hebt er zelf niet hard voor hoeven ploeteren. Waarom moet inkomen alleen uit bedrijfsvoering komen?

 • no-profile-image

  Maak 't

  Willem, het wemelt van de LTO figuren in de top van FC. Evenals in de top van de RABO en alle aanverwante business. Dat kluitje is weer nauw verweven met LNV, CDA enz. Het is wel degelijk een pot nat.

 • no-profile-image

  A Hamstra

  Lekker uitbreiden in Vietnam ten koste van de hollandse boer zijn centen.
  L.T.O/Z.L.T.O weet wat goed is voor U.
  De bonussen kunnen weer omhoog.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Fabrieken in Vietnam hebben de leden van Friesland al jaren geld opgeleverd.
  Waarom niet, of het geld nu in of buiten ons land verdiend word doet er niet toe. Als het uiteindelijk maar ten gunste komt van de leden.

 • no-profile-image

  willem

  Hamstra, hier heeft LTO of ZLTO niets mee te maken, het is een cooperatie van de boeren en niet van LTO, En terecht Gert, In Azie
  word de meeste winst gemaakt.

 • no-profile-image

  Han

  @Willem. Uit jouw opmerking m.b.t. Winst uit Azië, moet ik opmaken dat FrieslandCampina de hoogste melkprijs uitkeert van alle Nederlandse zuivelfabrieken. Als dit niet zo is maken ze fouten op de thuis markt, of de winst uit Azië blijft in Azië hangen in de vorm van bedrijfsuitbreiding en zit er steeds meer boeren geld in >dode hand<. Komt hopelijk vrij als de Nederlandse boer met pensioen gaat en dan te weten dat hij het nu goed kan gebruken in zijn bedrijf. Voor mij blijft de grote vraag wordt er Nederlandse melk verwerkt in de Vietnamese fabriek of lokale melk? Is het lokale melk dan is FC zijn eigen concurent op de wereld markt. Per slot is FC geen beurs genoteerd bedrijf maar en verlengstuk van de aangsloten boerderijen, wiens doel is melkproduceren en daar een rendabele prijs voor vangen en niet melkverwerken van niet leden zolng hun eigen prijs daar niet duidelijk positief door wordt beinvloed.

 • no-profile-image

  Han

  Boerin Achterhoek. Als de bedrijven winst geven prachtig. Zou u ook gewoon uw geld uit de boerderij in de nieuwe fabriek investeren en zonder zware dagtaak de winst en rente uitkeringen pakken rond Kerst. Of begrijp ik het verkeerd, komt de winst uitkering alleen als u melk levert en via het lidmaatschap draagt u de risico van de fabrieken in verweggistan.

 • no-profile-image

  gert

  De meeste winst wordt in Azie gerealiseerd

 • no-profile-image

  A Hamstra

  De over een komst met Organon is ,dat multinationals als L.T.O/Z.L.T.O hun fabrieken daar na toe brengen waar het hoogste rendement kan worden gehaald.
  zonder aan zien des (BOER), en dat geld wat ze daar verdienen.
  Verdwijnt in de zakken van de multinationals zoals Z.T.L.O./L.T.O . En de
  boer blijft Slaaf.
  Met andere woorden de boer word door
  het L.T.O /Z.L.T.O. Met zijn eigen geld beconcurreerd. Omdat HET Z.L.T.O/L.T.O
  de wereld voedsel prijzen laag houd door
  extra te produceren in lage lonen landen.
  En de boer in Holland krijgt bij de jaar verslagen te horen ,dat ze het erg goed doen, maar om te over leven, ze zuiniger en slimmer moeten werken,
  Waarom omdat Z.L.T.O/L.T.O de boeren.
  zo de prijzen laag houd. Zo word de boer
  met zijn eigen geld arm gehopuden.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.