Home

Achtergrond 362 x bekeken 2 reacties

Verkoop biologische zuivel neemt verder toe

Zuivel is aan het eind van dit jaar de grootste biologische productgroep.

Dat meldt de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Nederland telt 321 biologische zuivelbedrijven met in totaal 140 miljoen kilo melk. Volgens de werkgroep is er ruimte voor melkveehouders die willen omschakelen. Uit onderzoek van Deloitte zou blijkt dat supermarkten welwillend staan tegenover uitbreiding van hun assortiment.

De grens van 0,7 miljard euro consumentenomzet biologische voeding wordt naar verwachting dit jaar overschreden. In dit bedrag zijn de export en de horeca-omzet nog niet inbegrepen. Volgens de Task Force kunnen ruim 10.000 melkveebedrijven relatief eenvoudig omschakelen naar biologisch houderij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerard

  10.000 melkveebedrijven eenvoudig omschakelen? Hoeveel melkveebedrijven waar er nog maar in nederland, das wel een heel groot percentage.
  Altijd positief ingesteld die Task Force :)
  Maar waarom niet, biologisch is tenslotte de toekomst.

 • no-profile-image

  Leen

  Kies voor duurzaam! Kies voor gangbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.