Home

Achtergrond

Verkeersproblemen Peking breken alle records

Peking kampt deze dagen met enorme verstoppingen van het wegennet, mede door de vakantie die eraan komt.

Zondag telde het verkeersbureau in de hoofdstad files op 120 wegen. Het was wel iets rustiger dan vrijdag, toen er in Peking maar liefst 140 files stonden. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua maandag.

Tot nog toe lag het recordaantal files tijdens de spits in de hoofdstad op negentig. De regen leidt tot extra veel moeilijkheden op de wegen, die toch al druk zijn omdat miljoenen Chinezen voor het Maanfeest op weg zijn naar hun familie. De vakantie duurt tot en met de Nationale Feestdag van China op 1 oktober. Dat veroorzaakt jaarlijks een van de grootste migraties van mensen ter wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.