Home

Achtergrond 181 x bekeken 4 reacties

Verdere aanwijzing Natura 2000-gebieden weer uitgesteld

Minister Gerda Verburg (LNV) heeft de definitieve aanwijzing van Natura 2000-gebieden opnieuw uitgesteld.

Half oktober komt ze met een planning voor het vaststellen van de resterende definitieve aanwijzingsbesluiten en voor de bijbehorende beheerplannen. Dat schrijft Verburg vandaag aan de Tweede Kamer in een brief over de aanpak van het stikstofprobleem. Kort voor het zomerreces stuurde ze een voorlopige aanpak (PAS) naar de Kamer. Toen meldde ze dat de aanwijzing van Natura-gebieden in september zou worden hervat.

De PAS is nog niet klaar, allerlei zaken moeten nog worden uitgewerkt in overleg met provincies, maatschappelijke organisaties en de Europese Commissie. Dit najaar wordt de aanpak ook in twee proefprojecten getoetst.

Volgens Verburg is het van groot belang dat de PAS juridisch houdbaar is; de aanpak vormt namelijk de onderbouwing voor wat aan huidige activiteiten (‘bestaand gebruik’) bij de natuurgebieden zal worden toegelaten. Voorts is de aanpak bepalend voor de beheerplannen en de vergunningverlening bij de betreffende gebieden.

Nederland telt 162 Natura 2000-gebieden, waarvan een klein deel al definitief is aangewezen. De EU schrijft voor dat de rest voor eind dit jaar is aangewezen. Voor het opstellen van de beheerplannen is de tijd tot eind 2013.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  D

  En ondertussen zitten de ondernemers die willen uitbreiden met de handen in het haar, door deze traaaaaaaage voortgang.

 • no-profile-image

  gerrie

  Heel Europa in onzinnig, traag en corrupt. In Italie lossen ze het wel anders op, met name rond Napels. Overigens is de hele wereld knalgek. We gaan er toch met zijn allen binnen enkele decennia aan, dus mijn kan het zo ie zo geen moer schelen. Ik pluk de dag en behoor ook tot de gekken.

 • no-profile-image

  gert

  Het wachten is op een kabinet met het CDA,die de klus van Veerman en Verburg afmaakt

 • no-profile-image

  heel

  als ondernemer wordt je direct gestraft als je niet op tijd bent met je zaken maar men neemt tot eind 2013 de tijd.....mag het niet horen!

Of registreer je om te kunnen reageren.