Home

Achtergrond

Verburg trekt 15 miljoen euro uit voor duurzame stallen

Veehouders die willen investeren kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling voor integraal duurzame stallen en houderijsystemen.

Minister Gerda Verburg heeft hiervoor 15 miljoen euro extra gereserveerd. Verburg heeft de subsidievoorwaarden bij de regeling verruimd; behalve investeringen in verbetering van het dierenwelzijn komen ook maatregelen ter verbetering van het milieu of de diergezondheid in aanmerking voor steun.

Aanvragen kunnen worden ingediend tussen 15 september en 15 oktober dit jaar. De subsidie bedraagt 40 procent van de subsidiabele kosten met een maximum van 400.000 euro. Veehouders kunnen een voorschot krijgen als zij een overzicht van hun liquiditeitsbehoefte meesturen.

De aanvragen met het meeste perspectief en de gunstigste verhouding tussen kosten en resultaat komen het eerst in aanmerking voor subsidie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.