Home

Achtergrond

Verburg stelt maatregelen tegen maiswortelkever in

Minister Gerda Verburg heeft maatregelen genomen ter bestrijding van de maiswortelkever.

Aanleiding vormt de vondst, begin deze maand, van een maiswortelkever vlak over de grens bij Venlo. Rond het besmette perceel is, op grond van Europese voorschriften, een kerngebied met een straal van 1 kilometer ingesteld. In dat gebied geteelde mais mag niet vóór 1 oktober worden geoogst of verhandeld, en dient te worden behandeld met bestrijdingsmiddelen. In het Nederlandse deel van het kerngebied wordt nu geen mais geteeld.

Rond het kerngebied ligt een veiligheidszone met een straal van 4 kilometer. Daar wordt in Nederland wel mais verbouwd; bij de teelt moet vruchtwisseling worden toegepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.