Home

Achtergrond 442 x bekeken 4 reacties

Verburg bereidt grote voedselconferentie voor

Demissionair minister Gerda Verburg (LNV) opent maandag in Addis Abeba een conferentie over landbouw, voedsel en klimaat.

Deze bijeenkomst in Ethiopië is de opmaat naar een grote internationale conferentie, begin november in ons land.
Daar staat de vraag centraal hoe in het jaar 2050 zo'n negen miljard mensen gevoed kunnen worden en tegelijkertijd de klimaatverandering kan worden tegengegaan. Landbouw speelt daarin een wezenlijke rol.

Door nieuwe technieken kan meer voedsel per hectare worden geproduceerd, maar ook zal de grond slimmer benut moeten worden om erosie en droogte te voorkomen. Ook kunnen gewassen het broeikasgas CO2 opvangen en kan met duurzame landbouw de uitstoot van andere broeikasgassen worden beperkt.

Nederland organiseert de conferentie samen met de wereldvoedselorganisatie FAO en met de Wereldbank. Ook Ethiopië is betrokken bij de organisatie, evenals Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Mexico en Vietnam.

Ministers, wetenschappers, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties willen tijdens de conferentie, van 31 oktober tot en met 5 november in Den Haag, afspraken maken over de bijdrage van de landbouw aan de voedselzekerheid in de toekomst.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ach ,met al die overstromingen en andere natuurrampen in de wereld gaat er veel landbouwgrond terug naar de natuur,de natuurramp in Nederland is de politiek

 • no-profile-image

  a hamstra

  Door nieuwe technieken kan meer voedsel per hechtere worden geproduceerd .
  Daar is Verburg met succes al jaren mee bezig,
  HONDERDEN vierkante kilometers goede
  landbouwgrond terug na de natuur,
  minder mest stoffen op het land.
  Is er iemand die me dat kan uitleggen.??
  Men kan nu zelfs van afval produkten uit agrarisch PROUKTEN.en hout snippers benzine maken.
  Daarom zijn er geen land bouwgronden voor nodig,,om de benzine te produceren aldus
  de geleerden.
  WIE produceert dan die hout snippers
  enz .Zal toch niet door natuurmonumenten
  onder leiding van Veerman zijn.
  Wanneer stopt die onzin.

 • no-profile-image

  dirk

  Vooral de grondstof genaamd afval van de agrarische sector wordt genoemd alszijnde grondstof voor deze enegiebron!Dan denk ik bijmezelf,waarom noem je het beestje niet bij zijn naam?Zou men met afval soms mest bedoelen?En daar wringt de schoen nou,men heeft waarschijnlijk enorme behoefte aan met name droge mest maar wil dit niet benoemen omdat men dan het door hun gecreeerde probleem zelf oplost en dat boeren dan geld bij gaan krijgen voor hun mest!Dat strookt niet met het uitroeiregime dat men nu hanteerd!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Bingo Dirk. Jij snapt het helemaal. Het is altijd weer lachwekkend om te zien hoe vooral mensen zonder enig verstand van zaken zich bezig menen te moeten houden met dit soort dingen. Verburg notabene! Nee, dan komt het vast wel goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.