Home

Achtergrond 6 reacties

Verburg: aparte minister voor landbouw is nodig

De landbouw is van zo'n groot belang voor Nederland dat dit een aparte minister rechtvaardigt.

Dat heeft minister Gerda Verburg (LNV) gezegd in een vraaggesprek met persbureau ANP. Tijdens de formatie hield Verburg zich tot nu toe op de vlakte over de vraag of een aparte landbouwminister nodig is. Naar verluidt willen VVD, CDA en PVV landbouw onderbrengen bij een ministerie voor bedrijvigheid.

In campagnetijd brak Verburg nog wél een lans voor het voortbestaan van LNV.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het zou ook vreemd zijn als zij dat niet zou vinden

 • no-profile-image

  Freek

  Dat zou geweldig zijn, een ministerie vóór landbouw, dat was er vroeger ook. Helaas is dat ministerie door de laatste ministers omgevormd naar een andere doelstelling.

 • no-profile-image

  john

  als landbouw blijft dan flink inkrimpen en natuurbeheer naar vrom brengen. VROM wil een hoop natuur dan zorgen ze er ook maar voor dat het onderhouden wordt. Het ministerie van van landbouw kan zich dan puur richten op de productie van voedsel in nederland De werkgelegenheid in de sector verhogen, de productie verduurzamen. zorgen dat landbouw in Nederland een toekomst blijft houden. Elk land wat afhankelijk is van voedsel elders geproduceerd is zwak. Dan kan je het sterkse leger, de mooiste infrastructuur, de meest groene steden, de meest opgeruimde natuurgebieden enzovoorts hebben: Op het moment dat de havens opgeblazen worden en de grenzen bezet heb je een groot probleem!

 • no-profile-image

  Leen

  Zo één als jou niet hoor Gerda!

 • no-profile-image

  gert

  maar geen minister van landbouw die allemaal natuurprojecten zwaar subsidieert

 • no-profile-image

  gekke henkie

  maar geen verburg

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.