Home

Achtergrond

Veldproeven Zantedeschia en lelie Noordelijk Zandgebied

Proeftuin Zwaagdijk toont op haar proefveld aan de Rijksweg in Julianadorp morgen verschillende proeven met lelie en Zantedeschia.

Op deze open middag wordt aandacht besteed ziektebestrijding . Een goede bolontsmetting vormt een belangrijke basis voor de teelt van lelies. Op het proefveld zijn meerdere proeven aangelegd waarin wordt gevarieerd met concentraties van verschillende (nieuwe) middelen. Bovendien wordt gekeken naar de beste middelencombinatie om een goede fusariumbestrijding te realiseren. Resultaten van voorgaande jaren zullen hierbij worden gepresenteerd en op het veld is de actuele stand van het gewas te zien.

Ook komt onkruidbestrijding komt aan de orde. Voor opkomst van de lelies zijn diverse behandelingen uitgevoerd en ook na opkomst worden een aantal combinaties van middelen in lage doseringen getest. Ook hier is van iedere behandeling, vanaf het planten, een veld niet gewied waaruit de werking kan worden opgemaakt. Tot slot wordt ook aandacht besteed aan de vuurbestrijding waarvan de actuele situatie van de inzet van de verschillende schema’s kan worden beoordeeld.

Proeftuin Zwaagdijk voert in opdracht van Agrifirm een groot aantal proeven uit op het proefveld. Met een bijdrage van het Productschap Tuinbouw worden verschillende proeven in lelie en Zantedeschia mogelijk gemaakt.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.