Home

Achtergrond 190 x bekeken

'Veel ballenbakken onhygiënisch'

De hygiëne in ballenbakken laat geregeld te wensen over.

Dat concludeert de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) in een onderzoek dat vrijdag is gepubliceerd. De ballenbakken raken vervuild omdat de kinderen die erin spelen regelmatig 'ongelukjes' hebben zoals de VWA dat noemt: Bij het spelen moeten ze per ongeluk overgeven, plassen en poepen.

De bacteriën die daarbij vrijkomen, zijn volgens de VWA niet schadelijk voor de volksgezondheid. Het is al langer bekend dat ballenbakken broedplaatsen van bacteriën zijn. Veel restaurants en winkels hebben de bakken daarom al vervangen door ander speelgoed.

De ballenbakken moeten regelmatig worden schoongemaakt met heet water en eventueel een desinfecterend middel. Veel bedrijven doen dat volgens de VWA ook. Toch blijven de bacteriën in de bakken aanwezig. De organisatie adviseert het toezicht op de bakken te vergroten. Als de kinderen dan een 'ongelukje' hebben, kan de boel meteen worden schoongemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.