Home

Achtergrond 311 x bekeken 4 reacties

Varkensprijs niet omlaag

De varkensprijzen gaan volgende week hoogstwaarschijnlijk niet omlaag.

Het aanbod van vleesvarkens is groot, omdat varkenshouders inzien dat een verhoging van de varkensprijs er voorlopig in ieder geval niet in zit. De opbrengst van varkensvlees staat iets onder druk. Daardoor zouden Duitse slachterijen hun varkensprijzen vandaag iets kunnen verlagen. Waarschijnlijk durven zij dat niet aan, na hun prijsverlaging van 7 cent per kilo van twee weken geleden.

De biggenprijs moet iets zakken, omdat de afzet van de dieren slecht loopt. Vleesvarkenshouders vinden biggen te duur ten opzichte van de opbrengst van hun slachtrijpe dieren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Varkensprijzen zouden weer moeten stijgen!

  EURO is zwak, van 1,55 naar 1,30 Dollar/EURO, van 10,6 CYN naar 8,7 CYN. Van 34 Roebel/EURO naar 22 Roebel/EURO, van 3,2 Real naar 2,2 Real. Afzet van varkensvlees aan duidelijk betere prijzen naar derde landen en concurrentiepositie enorm verbetert ten koste van Brazilie en de USA/Canada.

  Huidige varkensprijzen per levende Kg;
  China 1,44 EURO
  Brazilie 1,22 EURO
  USA 1,28 EURO

  Vraag naar varkensvlees neemt toe, Rusland zal meer gaan inkopen in Europa dan in Brazilie omwille van prijzen, vraag neemt toe door gebrek aan granen en productie kosten in Rusland. Japan, Hong Kong en China zullen meer vlees kopen omwille van problemen met Mond en Klauwzeer en PRRS.

  Aldus goede perspectieven, dit kan toch iedereen snappen?

  Varkenshouders let op, VION en DC zullen veel betere cijfers publiceren over 2010. Aldus spekken zij de kassen voor versterking van hun dominante positie in NW Europa ten koste van de individuele varkenshouder. Binnenkort zal het management van VION rondvliegen in eigen jets, vliegen de vlees verkopers business class zoals ook in Denemarken gebeurde.

  Bij deze dus een oproep om te strijden voor betere prijzen, immers de kas van de varkenshouder is leeg en noodzakelijke investeringen staan voor de deur.

  Arme varkenshouder die van varkens houdt

 • no-profile-image

  john

  varkenshouder jij snapt het! Het is een rare markt.. er is altijd geschreeuwd dat we onze kostprijs moeten verlagen door schaalvergroting. maar alles wat we met schaalvergroting bereiken gaat er aan de opbrengstkant weer af! Het wordt tijd voor produceren op bestelling. dan komen ze maar vast de varkens bestellen die ze over 10 maanden willen slachten. ik zorg wel dat de zeugen geinsemineerd worden en de varkens er komen. Maar dan wel voor een vast prijs van minimaal de werkelijke kostprijs.

 • no-profile-image

  boerke

  het zal mij toch niets verbazen als vion duitsland er toch weer een paar centjes vanaf probeert te doen

 • no-profile-image

  Varken

  Wij leveren onze varkens aan bedrijven die niet in staat zijn onze varkens op een juiste manier te verwaarden. Maw degene die voor ons het produkt in de markt moet zetten is hier blijkbaar niet bekwaam genoeg voor. Hoe gaan wij dat als sector oplossen. Moeten wij als varkenshouder weer het heft in eigen hand nemen omdat er te weinig produktontwikkeling is en zeker kwaliteit in niet alle winkels perfect is.
  Er is zoveel mogelijk met vlees, alleen missen wij de vakmeesters die dit tot waarde weten te brengen en zo zorgen dat de producerende sector een fatsoenlijke boterham verdiend.

Of registreer je om te kunnen reageren.