Home

Achtergrond

Van Eeuwijk grote winnaar van de dahliakeuringen

H. van Eeuwijk en Zn. is de grote winnaar geworden van de gehouden speciale keuringen Dahlia die werd georganiseerd door de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur.

Namens de organisatie stelt Johan van Scheepen vast dat een wonderlijk jaar is voor de dahliakeuringen. "De dahlia’s van stek zijn laat en regen en wind hebben het extra moeilijk gemaakt voor de inzenders. Al met al heeft de bezoeker van de showruimte bij CNB toch een goed beeld kunnen krijgen van de vele kleuren bij dahlia. Er is ook een grote rijkdom aan vormen en ze zijn geschikt voor pot en tuinbeplanting. Als snijbloem doet de dahlia het goed en de houdbaarheidskeuring maakt duidelijk dat er heel wat dahlia’s zijn die een week op de vaas staan."

De strijd om de Lammerse Bokaal werd gewonnen Van Eeuwijk & Zn met de gele zaailing 07-08. Deze grote gele cultivar scoorde 9,07 punten. Afgelopen maandag scoorde Hiskoflower met de zaailingen 19-08 en 61-08 respectievelijk 8,50 en 8,33 punten. Bij de bekerkeuring, werd D. 'Henriette' de winnaar met 9,33 punten. Deze dahlia werd eveneens ingezonden door Van Eeuwijk.

De resultaten van de houdbaarheidskeuring laten nog even op zich wachten omdat er nog een inzending beoordeeld moet worden. Afgelopen maandag stond er nog een cultivar in de keuringszaal die twee weken geleden werd neergezet en nog even ter beoordeling blijft staan. Bij de houdbaarheidskeuring zijn drie inzenders betrokken, namelijk J. van der Linden & Zn., V.d. Vlugt-Kops en Van Eeuwijk. Alle dahlia’s zijn nog de gehele week te bewonderen in de KAVB keuringszaal bij CNB in Lisse.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.