Home

Achtergrond

VWA geeft meeste contactbedrijven runder-tbc vrij

De VWA houdt in het kader van het traceringsonderzoek naar runder-tbc nog één stierenbedrijf in de gaten.

Andere contactbedrijven van het besmette bedrijf in het Friese Exmorra zijn vrijgegeven. In totaal gaat het om 10 bedrijven.

Van het stierenbedrijf zijn drie dieren overgenomen omdat deze dieren in een eerste test niet negatief leken te reageren op runder-tbc. Als uitslagen van nader onderzoek eveneensnegatief zijn, is dat mogelijk in de loop van volgende week bekend. Zo niet, dan kan dit onderzoeknog maanden duren.

Daarnaast worden het veebedrijf in Exmorra en een tweede lokatie nog in de gaten gehouden. De zoektocht naar het bedrijf waar de besmetting met runder-tbc oorspronkelijk vandaan komt gaat ondertussen gewoon door.

Of registreer je om te kunnen reageren.