Home

Achtergrond 441 x bekeken 8 reacties

VWA: bij fusie zijn veel gegevens kwijt geraakt

Bij de samenvoeging van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) en de Keuringsdienst van Waren in 2006 zijn veel gegevens vernietigd of verloren gegaan.

Dat heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gemeld in een rechtszaak over de openbaarmaking van oude gegevens. Compaxo Vlees in Zevenaar wilde van de VWA weten met hoeveel mensen de VWA de keuring uitvoert bij de slachterijen Gosschalk in Epe, Hilckmann in Nijmegen, Dumeco in Apeldoorn en Dumeco in Helmond. Doel van Compaxo was om na te gaan of overal wel evenveel controleurs worden ingezet. Omdat slachterijen aangeslagen worden voor de keuringskosten, is dat een relevant gegeven voor de slachterij.

De VWA, die aanvankelijk weigerde de gegevens te verstrekken, moest op last van de rechter toch over de brug komen. Toen bleek dat lang niet alle gegevens beschikbaar waren. Dat heeft volgens de VWA deels te maken met de ingewikkelde manier waarop die gegevens zijn opgeslagen in de beschikbare systemen. Nu de gegevens er niet meer zijn, hoeft de VWA ze ook niet aan de slachterij te verstrekken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  De overheid heeft ook al jaren niets meer te maken met 'ten dienste staan van de burger'.

 • no-profile-image

  Boer

  Is de overheid niet bang voor president werking ?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Wat een triest land zijn we toch. Wat zijn we toch ongelooflijk afgegleden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als je als boer zoiets deed dan brak de hel los op aarde. Geen wonder eigenlijk dat die Geert Wilders zoveel aanhangers krijgt, de burger is kotsmisselijk van deze overheid

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat wil dus betekenen dat alle veehouderijen die de laatste jaren ten onrechte geruimd zijn, helemaal naar compensatie van de door hen onterecht geleden schade kunnen fluiten! Lekkere zwijnenstal daar bij LNV!

 • no-profile-image

  Piet

  Ja das zeker bij hun hoef het allemaal niet te kloppen maar zelf een kwartiertje te laat of een puntje verkeerd gezet bij een export aanvraag of dergelijke andere dingen word gelijk gestraft met een nieuw startkwartier cq overkwartier .....

 • no-profile-image

  ED

  Eh..... Ik ben mijn financiele boekhouding kwijt, dus hoef ik geen belasting te betalen.

 • no-profile-image

  boer

  zo wil ik ook mijn mestboekhouding wel kwijtraken. Tja er valt niets te controleren want alles is weg. Laat dan maar zitten. Tot ziens

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.