Home

Achtergrond

VVD weer grootste in politieke barometer

De VVD is weer de grootste partij in de tweewekelijkse politieke barometer van onderzoeksbureau Synovate.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de VVD uitkomen op 32 zetels, een meer dan de PVV. De PvdA volgt met 28 zetels. Voor de VVD betekent het een winst van een zetel in vergelijking met de laatste verkiezingsuitslag. De PVV staat op een winst van zeven, de PvdA op een verlies van twee.

Het CDA zakt verder weg. Twee weken geleden had het CDA nog vijftien zetels in de peiling, donderdag zijn dat er veertien. Het CDA heeft 21 zetels in de Tweede Kamer.

De politieke barometer is een representatieve tweewekelijkse peiling waarvoor steeds duizend mensen uit een vast onlineonderzoekspanel worden ondervraagd naar hun stemgedrag als er nu verkiezingen zouden zijn. De peiling loopt van dinsdagochtend tot en met donderdagmiddag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.