Home

Achtergrond 395 x bekeken 14 reacties

VVD tegen 200 miljoen euro extra voor natuur

De VVD verzet zich tegen de 200 miljoen euro extra die het ministerie van LNV volgens jaar wil uitgeven aan natuur.

Dat meldt Boerderij vandaag. Op de begroting voor 2011 die LNV vorige week uitbracht staat eenmalig 200 euro extra voor natuurontwikkeling en grondverwerving. "Hier is de VVD het niet mee eens", zegt Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff namens de beoogde regeringspartij.

Bij de financiële beschouwingen deze week stelt de VVD deze post waarschijnlijk nog niet aan de orde, maar wel bij de behandeling van de LNV-begroting in november. "Ik geef nu een schot voor de boeg," zegt Snijder in Boerderij. Verwerving van landbouwgrond voor natuur heeft voor de VVD geen enkele prioriteit. Op de daarvoor geplande uitgaven zou de partij in het nieuwe kabinet flink willen bezuinigen.

"De VVD wil het oude beleid niet voortzetten", zegt Snijder. "Die 200 miljoen euro extra op de LNV-begroting sluit daar niet op aan. Het wekt verbazing dat LNV op oude voet voortgaat." Met de 200 miljoen euro extra op de begroting voor volgend jaar geeft LNV uitvoering aan eerdere afspraken. In de jaren 2009 en 2010 zijn twee keer 100 miljoen euro voor grondaankoop voor natuur doorgeschoven naar 2011. Deze kasschuif wordt nu weer zichtbaar op de begroting. Van dit bedrag wordt tweederde besteed aan het project Groen en de Stad, en eenderde voor grondaankoop voor de EHS.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Gelukkig nog een politica met een nuchtere kijk op zaken ,die niet geinfecteerd is met het virus van de milieutaliban zoals Verburg en Veerman

 • no-profile-image

  Verheijen

  Beste Janneke,

  Dat de VVD tegen de 200 miljoen euro extra voor natuurontwikkeling is,
  is fantastie nieuws.
  In Nederland is al heel veel natuur en het zal al een aardige cent kosten om in de toekomst de nu aanwezige natuur gebieden betaalbaar te houden voor onderhoud
  Blij met de VVD die wat verder nadenkt.

  Jos uit NB

 • no-profile-image

  willy

  Onderhouden ???? Nauur in nederland word helemaal nietonderhouden. Het wordt aangelegd en de rest gaat vanzelf.
  Alleen boeren onderhouden de natuur en doen dat (bijna) voor niets

 • no-profile-image

  de hongerige wolf

  Er zijn nog verstandige mensen goed zo Janneke. slao dr op

 • no-profile-image

  gert

  Er gaat ontzettend veel geld naar al die dikbetaalde directeuren van al die natuurorganisaties,dan blijft er toch al weinig over voor onderhoud !

 • no-profile-image

  spotvogel

  Hoi Hans, Pitrus raak je alleen maar weer kwijt als je gaat 'spelen' met de waterstand. Dat doen it Gea, NM en SBB niet en dan wordt het een biezenjungle. Dankzij die verdomde jaarrondbegrazing! Ik ga nu naar De Roode Hoed in Mokum om over de film Rotvos te discussiëren.

 • no-profile-image

  janzondervrees

  Juist. Geen extra geld meer voor natuur.
  Een boer denkt vooruit. Natuur aanleggen en infrastructuur vernielen is juist vele stappen achteruit.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Er moet inderdaad geen halve rooie eurocent meer vergooid worden aan "natuurontwikkeling". Want er moet onmiddellijk met die idiotie gestopt worden. Wél is er geld nodig voor verantwoord ecologisch natuurbeheer,bijvoorbeeld in weidevogelgebieden. Maar dat hoeft de kop niet te kosten want laat boeren daar maar om niet hun vee inscharen en maaien. Dan kunnen al die uitheemse grazers aan Hongarije cadeau gedaan worden om daar de poesta's kort te houden.

 • no-profile-image

  slimme

  De boeren C.D.A. stemmen vliegen met geweld naar de V.V,D,. Dus toch ene slimme politieke zet van de V.V.D.

 • no-profile-image

  gert

  goedzo,Janneke !!

 • no-profile-image

  HANS

  Spotvogel , morgen ga ik nog een gesprek aan met it Fryske Gea over de huidige pacht gronden die ik erbij pacht. Het beleid over deze gronden moet gewijzigd worden er komen steeds meer pitrussen in deze landerijen .GEGROET HANS

 • no-profile-image

  koetje

  Er zijn genoeg boeren die ook nog wel een klein bedrag willen betalen voor de pacht van natuurland Spotvogel.Alleen krijgen ze de kans niet meer omdat onze NO's inmiddels allen veehouder zijn geworden(dankzij Vera).Zie het Lauwersmeergebied met zijn natuurvlees programma's.Alles onder het mom om verbossing tegen te gaan.

 • no-profile-image

  Hans

  Willy , wij hebben ze [natuurorganisatie it Fryske Gea] in het verleden , de distels laten maaien en weg halen lang nieuw aangelegd bos en singels . Later kregen wij een telefoontje van hun , omdat wij bij de gemeente hadden geklaagd over deze distels , dat het zoveel werk was om alles te maaien . Tja ze konden ook moe worden . Ze willen wel bezit hebben maar onderhouden komt niet bij hun woorden schat voor . GEGROET HANS

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het is de gemiddelde belasting betaler ook gewoon niet meer uit te leggen dat er zoveel geld verbrand wordt voor de zogenaamde natuur

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.