Home

Achtergrond 181 x bekeken

VVD en PvdA: stemmen in buitenland simpeler

VVD en PvdA willen het stemmen door Nederlanders in het buitenland makkelijker maken.

Er zou opnieuw bekeken moeten worden of landgenoten over de grens hun stem via internet kunnen uitbrengen. Dat betoogden de Tweede Kamerleden André Bosman (VVD) en Jeroen Recourt (PvdA) zaterdag in het programma Expat on air van de Wereldomroep. "Ik kan me niet voorstellen dat de stemprocedure niet beter te regelen is'', zei Recourt. "Middeleeuws'', noemde Bosman de procedure nu waarbij mensen zich eerst moeten registreren en vervolgens per post hun stem kunnen uitbrengen.

Beiden waren voor hun Kamerlidmaatschap actief in het buitenland. Recourt wees wel op de noodzaak van een waterdicht systeem. "We moeten niet hebben dat er stembusfraude kan optreden door het werk van een hacker. Dus je moet via een code of een versleuteling regelen dat de goede persoon stemt.'' VVD'er Bosman denkt aan een vergelijkbaar systeem als DigiD, waarmee via een beveiligde site zaken kunnen worden gedaan met de overheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.