Home

Achtergrond 156 x bekeken

VVD en CDA spreken over gedoogsteun met SGP

Er zijn de afgelopen tijd informele contacten geweest over gedoogsteun van de SGP aan een minderheidskabinet van VVD en CDA.

Dat zegt de woordvoerder van de SGP-fractie in reactie op een bericht in NRC Handelsblad dat de twee SGP-Kamerleden de bezuinigingen van het nieuwe kabinet zullen steunen in ruil voor een moratorium op maatregelen op medisch-ethisch terrein.

De SGP-woordvoerder ontkent dat er afspraken zijn gemaakt. "Maar als je de SGP te vriend wil houden, weet je wat je wel en niet moet doen. Daar zijn geen afspraken voor nodig.'' Hij stelt dat de SGP eerst wil zien wat er in het regeerakkoord staat en dat daarna zal beoordelen, maar op een welwillende manier, zoals te doen gebruikelijk bij de SGP.

De SGP gaf eerder tegenover toenmalig informateur Ruud Lubbers al aan gedoogsteun aan een minderheidskabinet van VVD en CDA te willen overwegen.

Fractievoorzitter Kees van der Staaij voegt daar via twitter aan toe: "Er is geen schriftelijk noch mondeling gedoogakkoord met de SGP. Wel vertellen we graag aan iedereen wat wij belangrijk vinden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.