Home

Achtergrond

Uur U voor getijcentrale Oosterschelde

Het is dit jaar erop of eronder voor de getijcentrale in de Oosterschelde.

Dat zegt een woordvoerder van Ecofys, het energiebedrijf dat vorig jaar door Eneco uit de boedel van het failliete Econcern werd gehaald, naar aanleiding van berichtgeving over de centrale in dagblad Trouw.

"We hebben de komende vijftien jaar 8 tot 9 miljoen euro nodig'', aldus de Ecofys-woordvoerder vandaag.

Ecofys is al een paar jaar bezig met het project. Door gebruik te maken van eb en vloed kan met rotoren op duurzame wijze elektriciteit worden opgewekt. De getijcentrale in de Oosterschelde heeft een potentieel van duizend huishoudens, tot dusver de grootste in Nederland.

Of het project doorgaat, hangt af of moederbedrijf Eneco en het Rijk willen bijspringen. Woensdag presenteert Ecofyn het toekomstplan van de getijcentrale.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.