Home

Achtergrond 290 x bekeken 1 reactie

Universiteiten gaan nauwer samenwerken

De universiteiten van Noord- en Oost-Nederland (de Radboud Universiteit Nijmegen, de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit Twente en Wageningen University) gaan nauwer samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Dat maakten de universiteiten vandaag bekend bij de opening van het academisch jaar. De universiteiten willen zich gezamenlijk scherper profileren op het gebied van groene energie, technologie en gezondheid, voeding en gezondheid en nanotechnologie. Op die manier hopen ze extra geld te krijgen voor onderzoek.

Ook willen ze verschillende Duitse collega-universiteiten in de grensstreek bij hun samenwerking betrekken. Volgens de vier universiteiten liggen er 'bijzondere kansen': samen met de Duitse partners kunnen ze de krachten bundelen richting regionale, nationale en internationale instanties.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kritische Lezer

    Waarschuwing aan de universiteiten van Groningen, Twente en Nijmegen: NIET DOEN!

Of registreer je om te kunnen reageren.